sunnuntai 30. syyskuuta 2012

078: Ei sovi hirvenmehtuut meidän hevoselle...


Videolla äänet eivät kuulu niin selvästi ja kovaan ääneen, mitä ne todellisuudessa oli...

Joo-o, tänään oli kyllä hevosen näkö kannalta semmoinen päivä, että huhhuh! Kuten otsikosta pystyitte jo huomaamaan, on se hirvenmetsästys jo alkanut. Tänä aamuna, olisiko joskus yhdeksän aikoihin ollut, alkoi kuulumaan ääniä lähitienoon metsistä. Eli, äänten aiheuttajana oli tietysti iso hirviporukka (siis metsästäjät) joilla oli ajo päällä. Ihmiset huutelivat joka ilman suunnasta ja mitä lie torvia sitten ne soittivatkaan siellä. Kuulosti oikein karnevaali meiningiltä, ja sitähän se taisikin olla. :D

Jos joku ehti ajatella jo, että miten ihmeessä kukaan voi tulla näin lähelle hirviä ampumaan, niin ei hätää. Eivät he ammukaan, kyllähän ne hirvimiehet ja naiset ovat ottaneet selvää missä asutusta on ja kyllä he kaikki säännöt tietävät. Esim että tielle päin ei saa ampua ikinä, edes metsätielle missä ei olisi liikennettä. Mutta sitä ei kai ole kielletty, että jahtiporukka ohittaisi tarpeeksi kaukaa asutusta. Juuri niin kuin tänään kävi, vaikka siis eihän he olleet edes niin lähellä, että oltaisiin nähty mitään, mutta kyllä ne huudot, äänet ja puhumiset omiinkin korviin asti kantautui.

Eli, Mosse ei pitänyt "karnevaaleista" yhtään. Se oli aivan levoton, juoksi tarhassaan ravaten ja laukaten ja kuunteli ihmeissään. Piti minullakin olla ulkona jonkin aikaa ja koittaa rauhoitella hevosta, mutta eihän se varmaan edes minua hoksannut. :D Ei Mosse silti vauhkona ollut, ei ollut yhtään sen oloinen, että olisi juossut tarhoista läpi tms. Mutta ihan liioittelematta, Mosse on ollut levoton siitä asti melkein koko päivän ja kävellyt tarhassaan sen oloisena. Mossella oli tänään vapaapäivä, muttei se kyllä enempää liikutusta tälle päivälle olisi enää tarvinnutkaan, kun on itse itsensä jo monta tuntia laitumella ja tarhassa ollessaan liikkunut. Mutta olen ihan varma, että Mosse on jo yhtä rauhassa huomenna mitä yleensäkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!