tiistai 18. syyskuuta 2012

071: Uusi satula

Tähän tulokseen sitten tultiin - päätimme ostaa Mosselle estesatulan, jotta jatkossa myös esteiden hyppäämiset sujuisivat onnistuneesti isommissakin hypyissä. :D Mossen entinen omistaja Taru löysi heti samanlaisen satulan, mikä heilläkin oli käytössä Mossen kanssa. (En tiedä onko kyseessä juuri se sama satula mikä Mossella on joskus ennenkin ollut, tuskin...) Kyseessä on siis Pessoa Don Neco - estepenkki, käytetty sellainen, eli ei olla ihka uutta satulaa ostettu. Ja jo eilen tuli paketti postiin haettavaksi!

Satula oli aivan mahtava, todella hyväkuntoinen ja hienon näköinen, mustalla värillä ja 17" kokoisena. Mukaan otimme vielä panssarivyön sekä rintaremmi/martingaali yhdistelmän. Tänään sitten koeajoinkin kyseisen penkin. Sovittaessa satula istui hyvin Mossen selkään, ja niin uskoinkin, koska samallainen satula oli ennenkin ollut Mossen käytössä. Ei me varmaan muuten oltaisi uskallettu satulaa sokkona ostaa! Jalustimia ei ollut matkassa, mutta olihan meillä Aatun satulasta jäänyt jalustinremmit ja jalustimet, jotka ovat turvajalkkarit. Eli siis hyvä vaihtoehto esteille!

Tänään kannoin yhden esteen kentälle, vähän kuin testatakseni, minkälaista on hyppiä estesatulalla, sellaisella kun en ole ratsastanutkaan minun muistin mukaan koskaan ennen! Heti satulaan noustessani tuli tosi mahtava pomppufiilis verrattuna koulusatulalla hyppäämiseen, siinä kun ei helposti edes pääse kunnon kevyeeseen istuntaan. Mutta tällä satulalla pääsi ja oli niin helppoa olla kevyessä istunnassa ja tuntui jotenkin jännältä istua siellä satulassa ja nojailla mihin suuntaan tahansa, eikä mikään esim. satulantakakaari tullut eteen vastaan. :D Joten, hyvin olen iloinen tähän satulaan, nyt saadaan iloisin mielin pomppia esteitä.

Ratsastelut sujuivat hyvin, vaikkei paljon mitään tänään tehtykään. Alkutunnista lämmittelin Mossen kaikissa askellajeissa. Laukat nousivat kevyesti ja hyvin ravista sekä käynnistä. Sitten hyppäsin yhtä ristikkoa kumpaankin suuntaan, sitten äiti nosti esteen pystyksi ja lopputunnista vielä ristikoksi ja ihan lopusta puomeiksi joita sitten tulimme. Ja vielä satulasta, sillä oli oikeasti tosi hyvä hypätä! Tykkään! :)



4 kommenttia:

  1. No kiva että nyt on estepenkki(: oishan se itekki kiva saada koulusatula ku meillä ei oo ku estesatula :dd :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei sitä turhaan ole joka lajille omaa satulaa keksitty! :D

      Poista
  2. Ihanaa! Itse olen lukenut koko ajan tätä blogia!. eikä ole mitään valittamista ;).
    Ja TIEDÄN että Mossen on hyvä olla teillä;))

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!