torstai 20. syyskuuta 2012

072: Avotaivutuksia sekä sulkutaivutuksia

Tänään Johannan tunnilla keskityimme - yllätys, yllätys, otsikkoon viitaten, avo- ja sulkutaivutuksiin. Sää oli tänään hyvin tuulinen, joten hyvä että kuulit kentän toiseen päähän Johannan äänen tuulenpuuskien välissä. :D No ei, kyllä sitä hyvin kuultiin ja tunti sujui oikein kivasti säätilasta huolimatta. Mosse vain alkutunnista kyttäsi tallista pois päin olevan kentän kulmia ja oli siellä päädyssä vähän jännittynyt. Mutta pian Mossenkin rentoutui eikä enää niin jännittänyt kulmiin ratsastaessa.

Alkuverkkojen jälkeen olimme pääty-ympyrällä, jossa haimme normaalia asetusta. Johanna piti samalla vähän teoriaopetusta ratsastuksesta. Mitä tehdään kun hevonen asetetaan? Kummalla ohjalla hevosta säädellään ja ohjataan asetettuna? Mikä on sisäpohkeen vaikutus? Ja näihin kaikkeen tiesin vastauksen Johannan tentatessa, jes hyvä minä! Itse olen ainakin opiskellut teoriassa ratsastusta hyvin...

Ympyrätyöskentelyn jälkeen aloimme tekemään sellaista harjoittelua, että tultiin keskihalkaisijalle ihan pienessä asetuksessa ilman, että hevonen meni vähäänkään väistömäisesti, eli loivaa avoa. Tämä oli todella tarkkaa työtä, että sain Mossen menemään oikein. Ja välillä tuli täysin onnistuneitakin pätkiä! Pikku hiljaa treenaten alkaa sujumaan... Tämän jutun jälkeen teimme sitten loivaa avoa. Myöhemmin uralla teimme sulkutaivutuksia, ei mitenkään kauhean jyrkkiä mutta sulkuja kuitenkin. Pitkän sivun alussa teimme ensin voltin, josta jatkettiin sululla. Sulut onnistuivat hyvin, ja itse asiassa kaikki mitä tänään teimme. Ainoa vaan se, että näissä hommissa ratsastajalta vaaditaan paljon tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä!

Lopuksi Johannan kanssa tarkistimme vielä uuden estesatulan sopivuuden tallissa ja Johannakin totesi satulan hyväksi. Eihän mikään satula ikinä korvaa mittatilauksena tehtyä satulaa, mutta tämä kyseinen estepenkki oli Johannankin mielestä ihan hyvä Mosselle ja Mossen selälle. :) Sillä siis hypimme tästä lähdin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!