maanantai 10. syyskuuta 2012

068: Heppailua vieraiden kanssa

Viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina meille tuli kylään vanhat tuttumme, äidin ystävä Pia ja tämän tyttö Iida. Ja tietenkin viikonlopun suunnitelmiin kuului heppailu, kuinkas muutenkaan! Lauantaina hoidimme Mossea porukalla, syötettiin Mosselle myös iso kourallinen mansikoita, ennen kuin haimme sen laitetttavaksi ratsastuskuntoon. Iidalla ja Pialla on myös oma poni, joten todellisia heppaihmisiä ovat hekin.

Kun saimme harjattua ja valjastettua Mossen, lähdettiin kentälle. Iida ratsasti ensin Mossella. He tekivät käynnissä ja ravissa melko paljon kaikenlaista. Paljon ympyröitä ja voltteja ja käynnissä pysähdyksiä ja peruutuksia. Loivia kiemura uria sekä lävistäjiä, missä haettiin vähän enemmän reippautta Mosselle. Iida kokeili myös laukkaa Mossella, ja vaikka laukannostot olivatkin hankala löytää, nosti Mosse kerran muutaman askeleen ajan laukan. :D Mosse kun on juuri sellainen hevonen, että se nostaa laukat vain, jos ratsastaja osaa tehdä sen JUST oikealla tavalla.

Iidan jälkeen Pia meni Mossen selkään ja hän teki melko lailla samoja asioita kuin Iidakin, jokseenkin hieman vähemmän aikaa. Myös Pia yritti nostaa Mossella laukat, muttei onnistunut! He kyllä osaavat nostaa laukat, heidän ponillaansakin kun ratsastavat, nousee laukat käynnistä. Mutta Mosse, Mosse on helppo, nöyrä ja rauhallinen työmyyrä, joka tekee kaiken mitä ratsastaja pyytää ja tekee oikein. Eli Mossella ei laukatkaan nouse, kun ratsastaja tekee asiat väärin. Pian ratsastelujen jälkeen käväisin itse äkkiä laukkaamassa Mossella vähän aikaa. Kaiken kaikkiaan Mossella oli mukavan rento työskentely päivä!



Iida ratsastaa. 




Pia ratsastaa. 

Sunnuntaina Iida halusi sitten ratsastaa Mossen ilman satulaa. Lähdimme joskus aamu kello kymmenen jälkeen hoitamaan Mossea, kauaa ei mennyt varustamisessakaan kun tarvitsi vain suitset laittaa. Kentällä Pia halusi testata Mossella ensin vähän maastakäsittelyharjoituksia, eli lähinnä pysähtymisiä, peruutuksia ja seuraamista kävellen/ravaten. Tämän jälkeen puntattiin Iida Mossen selkään ratsastelemaan! Nyt Mossella oli toinen rento päivä, Iida nimittäin ravaili ja käveli Mossen kanssa unohtamatta tietenkään kaikkia kiemuroita, voltteja ja ympyröitä. Mosse kulki niin ihanan rennon näköisesti ja varmasti Pia että Iidakin tykkäsivät Mossesta!


Mosse ja Pia.


Iida ja Mosse, sopivat sävy sävyyn yhdessä ja ratsastelut sujuivat hienon näköisesti! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!