keskiviikko 5. syyskuuta 2012

065: Ihana koulutunti ja kevyttä ratsastelua sateenkaaren alla

Minun oli jo eilen tarkoitus tehdä tämä postaus, mutta aika menikin sitten koko illan videota muokkaillessa! Eilen Johanna tuli siis taas pitämään minulle ja Mosselle koulutuntia. Tällä kertaa ehdin lämmitellä Mossen kunnolla ja hyvin, ennen kuin Johanna saapui paikalle, joten pystyimme aloittaa työnteon jo heti. Mosse oli jo heti alkutunnista mukavan tuntuinen, Johannakin sanoi, että Mosse näytti kivalta ratsastaa. Ja siltä se tuntuikin, Mosse jaksoi liikkua eteen päin jopa niin kivasti, että sain vaihdeltua tempoakin välillä hitaammaksi ja välillä vähän nopeammaksi.

Harjoittelimme kulmien ratsastusta siten, että ensinnäkin hevosen vauhti pysyisi koko ajan samana, eikä hidastuisi aina kulmissa. Lähinnä keskityimme taivuttamaan ja kääntämään hevosta oikein kulmissa ulkopohkeella ja sisäohjalla, tietysti ulko-ohja HYVIN tärkeänä tukena ja apuna, tietenkään unohtamatta sisäpohjetakaan. Tätä harjoittelimme käynnissä ja ravissa. Tämän jälkeen olimme ympyrällä ja teimme samalla periaatteella taivutuksia ja asetuksia. Ympyrän avoimella sivulla tehtiin loivaa ja pientä väistöä niin, että takaapää siirtyi ulommas ympyrän uralta. Sitten tämän väistön jälkeen tuli laukannosto.

Kuten kerroin, tein videon eilisistä ratsasteluistani, siitä te siis näette miten meillä meni, mutta minusta meillä meni tosi hienosti! Mosse kulki nätisti. :) Videon tekemiseen meni minulla melko kauan aikaa, ja aikaa meni varsinkin sopivan musiikin etsimiseen. Videon voitte katsoa sitten 1080p HD:nä, niin laatu näyttää hyvältä!




Tässä kuvassa Mosse näyttää jotenkin niin sirolta balleriinalta!




Ja lopputunnista otettiin eteen alas venyttelyä. Kuten kuvasta huomaa, Mosse suoritti tehtävän hienosti.
 Mosse osaa venyttää hienosti itseään, tässä harjoituksessa varsinkin selkälihakset pääsevät venymään. :)

YKSI JUTTU ON PAKKO VIELÄ KERTOA, tänään kun lähdin ratsastamaan, alkoi satamaan ihan hullun lailla, mutta aurinko alkoi sitten hetken päästä paistaa samaan aikaan. Seurauksena -> aivan mahtava ja upea sateenkaari! Oikeastaan tuplasateenkaari! Sitä oli niin hienoa ihailla ja katsella samalla kun ratsastin, eikä haitannut yhtään, vaikka kastuinkin läpimäräksi. (Mossehan ei siis kastunut, koska sillä oli päällään täysin vedenpitävä ratsastusloimi kaulasta peppuun saakka.) Alla muuten kuvia sateenkaaresta ja meistä.






Ja vielä sen verran kerron, että nyt on minulla ja Mossella kahden päivän valmennukset torstaina ja perjantaina, eli jo huomenna! Maiju tulee tänne kotiin pitämään minulle valkkutunnit. Innolla odottaen!


1 kommentti:

  1. Tosi kiva postaus!
    Video oli tosi hyvä myös, huomaa kyllä että tämmöistä melko yksinkertaistakin videota on ilo katsella.
    Kuvatkin niin kivaa katseltavaa.

    Nythän oikein hemmotellaan tämmösellä superkivalla postauksella:D

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!