lauantai 3. marraskuuta 2012

098: Päivien kuulumiset

Tässähän on sopivasti vierahtänyt taas viisi päivää ilman postauksia... Huhheijaa, pahoitteluni! Mutta, sitten kerron kuulumiset meiltä, että pysymme kaikki taas ajan tasalla. Alkuviikosta ratsastelin Mossen sileällä, tiistaina Mossella oli tosin vapaapäivä. Nyt eilen päätimme ottaa Mossen kanssa kavaletti/puomi treenejä kentällä ratsastaessa. Ajatus ei välttämättä ollutkaan niin kovin hyvä. Nimittäin, ilmat muuttuivat äkisti plussan puolelle. Lumet eivät sulaneet pois ollenkaan ja itse asiassa lunta on satanut koko ajan lisää tähän hetkeen asti siitä huolimatta, vaikka ulkona onkin reilummin nollan yläpuolella. :D Ja tämähän on vaikuttanut siihen, että myös maa on liukas. Kenttäkin oli eilen jotenkin jännällä tavalla liukas, vaikkei siellä kuitenkaan liukastellut.

Tästä syystä Mosse ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan ratsastaessa. Se oli tosi nihkeä! Ei meinannut puomitreeneistä tulla mitään, kun Mossella vauhti meinasi jäädä jonnekin välillä ihan kokonaan. Mosse kun ottaa aina varman päälle ratsastaessa jos on vähänkään liukasta, vaikka se irti ollessaan laitumella ja juoksuttaessa ei kyllä pelkää liukastuvansa. Mosse haluaa varmistaa ratsastajan turvallisuutensa. :) Ja vaikka tämä kuulostaakin melko herttaiselta, oli se kuitenkin ratsastaessa vähän tuskastuttavaa. Mutta asian ymmärrettyä teimme kuitenkin puomitreenit sitten vähän hitaammassa temmossa ja hienosti Mosse kyllä nosteli jalkoja ja suoritti tehtävänsä kivasti. Mutta tästä lähin olen sitä mieltä, että ihan turhaan sitä alkaa tekemään puomitreeniä silloin kun kelit on tämmöisiä, koska Mosse itse ei ole silloin parhaimmillaan.

Kunhan nyt vain tulisi tavallaan kunnon talvi (ilman kovia pakkasia!) ja nihkeä lumi, niin pääsisimme Mossen kanssa taas harjoittelemaan koulukiemuroita kunnolla! Välillä mietityttää, että jokohan poikaparka on unohtanut osan hänelle opetetuista asioistaan? No ei nyt sentään. ;) Saattaahan tämmöinen väliaikainen "humputtelu" olla Mosselle mukavaa lomaa aherruksesta. Vaikka itse asiassa Mosse on aina mielissään ja reippaimmillaan, kun se saa tehdä hienoja temppuja! Nyt siis toivotaankin, että ilmat ja kelit paranesivat piakkoin. :)

Tänään kuvasimme kaverini Jaanan kanssa hänen kamerallaan kuvia, kun Jaana oli eilen tullut meille yökyläänkin. Totta kai kissatkin saivat osansa linssiludeina, mutta kyllä sitä tuli otettua eniten kuvia tästä herra heppasesta. Onneksi sää suosi sillä hetkellä, kun menimme ulos kuvailemaan. Vaikka taivas oli pilvessä ja sieltä leijui alas muutamia vähän märkiä lumihiutaleita, tuli kuvista kivoja. Ennen kuvaussessioita otimme Mosselta loimen pois tallissa ja harjasimme sen. Aikaa ei mennyt paljoakaan, koska eihän hevonen ollut ehtinyt saada itseään likaiseksi millään. Sitten laitoin vain kuolaimet suuhun ja menoksi pihalle! Kuten jo sanoin, kuvia tuli paljon ja niistä kaikista tuli niin ihania! Mutta aionkin ladata kuvat vasta huomenna tänne bloggeriin, joten saatte jännittää ja odottaa kuvia huomiseen.

Kuitenkin ajattelin nyt tähän postaukseen vähän piristyksenä laittaa yhden 
kuvan minusta ja Mossesta sekä yhden kuvan Jaanasta ja Mossesta. :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!