sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

027: Estetreenit

Anteeksi tämä hieman pitemmän puoleinen postaustauko... Jotenkin en vain saanut aikaiseksi tänne kirjoiteltua mitään, koska on ollut vähän muutakin tekemistä. Esimerkiksi eilen olin koko päivän Posiolla isoäitini kanssa Sirniön seppäpäivillä. Mossenkaan kanssa ei ihmeempiä ole tapahtunut, kouluratsastusta nämä pari edellistä päivää teimme.

Mutta tänään oli minulla Mossen kanssa estetunti, ihan keskenämme vain äiti kaverina esteiden laittamisessa ja kameralla kuvaamisessa. Kannoimme äitin kanssa kaikki estetolpat ja puomit kentälle Mossen ollessa vielä sielä. Mossella kiinnosti kovin kaikki tolpat ja puomit! Puomeja se siirteli itse maassa ja turvallansa niitä sörkki. Yhteen tolppaan teki mieli päätänsä rapsuttaa, ja siitä aiheutui, että tolppa kaatui. Yhden esteen olimme jo äitin kanssa saaneet pystyyn, kun Mosse meni ja kaatoi sen puoleksi päällään pukkaamalla. :D

Nyt saatiin laitettua Mosselle ihan kunnon suojat jalkoihin, koska tilaamamme suojat tulivat varmaan jo viime viikolla? Ihan jännesuojat eteen ja taakse sekä putsit etukavioihin, tällä kertaa EI mitään pinteleitä. Kaikki suojat ovat Eskadron-merkkiä ja tilasimme ne Horseprolta. Jännesuojat kuuluvat samaan Pro Safe Memo sarjaan. Putsit ovat aika tavalliset, neopreeni putsit,Synthetic Leather bootsit. Väriltään kaikki mustia!

Estetunti meni todella hyvin, kentällä ei ollut tällä kertaa kuin kolme estettä, mutta asetettuina siten, että yksi este oli suoralla pitkällä sivulla, kaksi muuta olivat lävistäjillä kumpaankin suuntaan. Kenttämmehän ei ole kovin suuri, joten esteitä ei sinne aivan tajuttomasti mahdukaan, ja oma estekalustommekin rajaa vähän esteiden määrää. Mutta pientä tilaakin voi käyttää hyödyksi, joten näitäkin esteitä pystyimme tänäänkin hyppimään hyvin ratana, aina eri suunnasta ja kaarteista nopeaan tahtiin.

Taaskaan ei rikottu kaameita korkeusennätyksiä, mutta ihan kunnolla hypättiin joka tapauksessa. Mossella on kyllä mukava hypätä, vaikka onkin vähän erilaisempi hypätä mitä Aatun kanssa pompittiin. Mosse tuntuu ehkä enemmän hidastetulta versiolta Aatuun verrattuna, vaikka toki Mossekin eteen päin esteillä laukkaa. Mossella on isot hevosen askeleet ja Mosse tarvitsee tilaa hyppyihin, koska ponnistaa korkealle pienilläkin esteillä. Kaula tarvitsee tilaa myödätä ohjista.

Ennen esteitäkään ei tarvitse panikoida, antaa vaan hevosen laukata määrätylle esteelle ja heppa hoitaa työt, eli hyppäämisen. Huomasin, että ennen estettä jos aloin puoli pidätteillä jarruttelemaan Mossea, nosti poika vain päänsä ylös ja lisäsi vauhtia. Joten, parhaiten pystyimme ratanakin hyppimään, ehkä sillä minun omalla tavallani, jolla opin Aatunkin kanssa hyppäämään. Ja tämä tapa näyttää sopivan Mossellekin.

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että esteillä hevonen saa ja pitääkin olla reipas laukatessa, mutta tilaa sille laukalle ja varsinkin hyppyihin täytyy antaa. Eli turha jarruttelu on minustakin turhaa ja hevonenkin hämmentyy vain siitä. Ainakin nyt ne kaikki kerrat mitä Mossen kanssa ollaan hypitty, ovat sujuneet vallan mainiosti, vaikka vielä uusi hevonenkin meille on vailla kokemuksia meidän kanssamme. Itse olen tullut siihen tulokseen, että Mosse on oikein mukava hyppykaveri esteilläkin!

Tää kuva on musta jotenkin niin hauska! Hevonen näyttää niin suurelta ja massiiviselta!

Alkuverkkaa pienillä ristikoilla...


Estehyppy sarjakuvasta osa 1. Hyppääminen.
Estehyppy sarjakuvasta osa 2. Alastulo.


Mosse tuntuu hyppäävän aina 90 cm korkeudesta vähintään vaikka esteet olisivatkin vähän matalampia. :D 

Koulusatulallahan me ollaan hypitty... Sillä kyllä pystyy, mutta ratsastajan oma istunta vähän kärsii! Satula on ainakin hyvä, pysyy paikoillaan hypyissäkin eikä pyöri tai mitään muutakaan. Saas nähdä, ei mahdeta raskia ostaa edes käytettyä estesatulaa mistään?!


Ensin ajattelin purkaa Mossen kentällä, jotta saisi piehtaroida ja saisi jäädä vielä ulos ennen talliin menoa. Suojat sain otettu pois, kunnes sitten tuli kaamea hyttysparvi siihen, joten mentiin sitten talliin purkamaan rauhassa kamat pois ja sieltä sitten vietiin poika vielä pihalle.

4 kommenttia:

  1. Voi mosse hyppää hyvin:) ja noi suojat on tooooosi hienot<3 mikä oli korkein teidän hyppäämä este? On pitäny jo aiko ja sitten sanoo et oot mun "idoli" kun sun tapas ratsastaa on hyvin siisti ja eleetön+sulla on ihan mielettömän kiva blogi!!!
    -riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! On mukavaa, että blogini miellyttää!

      Poista
  2. Olis tosi kiva kyl nähä niitä videoita teidän ratsasteluista, mutta ymmärrän, että ei ole mahdollista :( Ainakaan teidän kameralla? Mutta kiva, kun kuvia on paljon, eikä haittaa vaikka olisi enemmänkin :D Jokatapauksessa sulla on tosi kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin toivon kovasti, että saisin tässä lähitulevaisuudessa kunnon video matskut, jotka voisin tänne laittaa! ;)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!