torstai 5. heinäkuuta 2012

030: Liinausta kesäpellolla

Tänään päätin juoksuttaa Mossen liinassa. Vaihtelun vuoksi ajattelin, että ehkä olisi mukavaa, jos mentäisinkin tällä kertaa pellolla. Peltojen pohjathan ovat kovia (jos eivät ole suopeltoja) ja onkin hyvä liikuttaa hevosta mahdollisimman erilaisilla alustoilla. Tiellä, kentällä, pellolla... Joten, idea kuulosti oikein kivalta. :) Juoksuttanut en ole aiemmin pellolla Mossen kanssa, vaikka ratsastanut kylläkin.

Hoidin Mossen ulkona, kun sää oli mitä ihanin! Aurinkoinen ja varjossa +19. Auringossa sitäkin enemmän. Harjasin Mossukan huolella ja putsasin kaviot, jonka jälkeen aloin varustamaan sen. Laitoin satulahuovan alle, jonka päälle tuli juoksutusvyö, koska yleensä käytämme Mosselle kuminauhoja liinatessa.

Ja aivan oikein, kuviakin otin! Alussa otin kuvat myös liinatessa kun hevonen juoksi narun päässä, kunnes äiti tuli töistä kotiin juuri sopivasti ja sattumoisin, niin hän sitten tuli kuvaamaan meitä lisää. :)








Nyt oltaisiin jo valmiita lähtemään työntekoon! Hopoti hoi. 


Tämä kuva on aivan kieltämättä minun lempparini! Jotenkin niin tunnelmallinen ja onnistunut otos. 


Aluksi kun kävelytin Mossea narun päässä pellolla, poika haukkasi ison tupollisen vihreää suuhunsa! No, onko se ihme, kun heinä niin vihreänä, pitkänä, mehukkaana ja houkuttelevana oikein odotti poimijaansa. Mosse ei tainnut tajuta, ettei voida suu täynnä urheilla. ;) Kävin jo kerran heinätupot sen suusta pois ottamassa, koska eihän se semmoista voinut syödä kuolaimet suussa. Ei menny kauaa, kun Mosse uudestaan nappasi suuhunsa heinää maasta... Joten, kuvissakin Mossella pilkistää suupielistä heinää!







Näin sitä mennään, vauhdin hurmaa! Laukkaa, eteenpäin! 


Mosse osaa tulla luokse juuri oikeaan aikaan, kun ollaan suuntaa vaihtamassa, ihan itse! Taitaa poika lukea ajatukseni. ;) Mosse on muutenkin juoksuttaessa niin helppo hevonen, jos näin voi sanoa. Menee pyydettyä askellajia pelkästä sanonnasta käynti, ravi tai laukka. Olisikohan mahdoton ajatus opettaa sanan Vaihto, jotta vaihtaisi maasta käsin laukatkin?!



"Nöön nöö, täältä mä tuun ja lujaaaa!" 

4 kommenttia:

  1. ihania kuvia! tosi kesäisiä ja hienoja :)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä anonyymin kanssa. ;)
    En usko, että se "vaihto" on mahdotonta opettaa, mutta uskon että se on toooodella vaikeaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. :) Joo, varmasti on vaikeaa, ja tuskin osaisin opettaakaan, joten kunhan jäi vain "haaveeksi". :D

      Poista
  3. Liian kireet kumpparit.

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!