lauantai 21. heinäkuuta 2012

039: Kaikenmoista hommaa

Tämä postaus oli tarkoitus kirjoittaa jo eilen, mutta nettiyhteys ei suostunut yhteystyöhön, joten kirjoittelu jäi sitten tälle päivälle. Eilen minulle tuli sitä paitsi kaveri yökylään. Tässä tapauksessa Sari! Meidän oli juuri tarkoitus lähteä ratsastamaan Mossea, tai siis siten, että minä antaisin Sarin ratsastaa ja itse pitäisin hänelle tunnin. Hoidettaessa huomasimme, miten Mossen oikeassa takajalassa oli kenkä hullusti, juuri irtoamaisillaan. Se oli vain toiselta puolelta kolmella naulalla kiinni, ja toisella puolella oli vain yksi hassu vääntynyt naula, joka näytti painavan ikävästi kaviota. 

Eihän siinä muukaan auttanut, kuin repiä koko kenkä irti! :D Onneksi oli tässä tapauksessa kaveri mukana, olisi nimittäin ollut melkoisen hankalaa saada pidettyä hevosen jalkaa ylhäällä ja repiä kenkä irti samaan aikaan, ilman pihtejä. Käytettiin vipuvoimaa apuna, eli puukko kiilattiin kengän väliin. Kuulostaa huimalta, mutta tämä oli ainoa tapa saada kenkä irti, koska kotkauksiakaan emme saaneet puukonterän ja vasaran avulla katkaistua. Kyllähän se kenkä sitten väkivoimalla irtosi. Naulat vain vetäsivät yhdestä kohdasta ihan pienesti kaviota siten, että se olisi siitä helposti voinut lohjeta lisääkin. Raspiahan meillä ei ollut, mutta onneksi hätä keinot keksii! Hiekkapaperilla sitten tasoitettiin kavion reunat sileiksi.


Elikkäs, harmittaa, kun ei päästy ratsastamaan. Ensi maanantaina kuitenkin saadaan kengittäjä paikalle, onneksi. Hoidettiin kuitenkin Mossea aika kauan, harjasimme sen hyvin ja vähän muutakin ylimääräistä. Sitten päätettiin ottaa vain muutamia kivoja kuvia Mossesta sekä itsestämme. 


 

Huomatkaa Mossen uusi, todella ihana nahkariimu! Ja siihen tilattiin sitten samalla tuollainen ruskea, salmiakki riimunnaru. Mutta tuosta riimusta minä tykkään kauheasti, on niin miellyttävää ja pehmeää nahkaa, ja kultaiset soljet ovat ihanat myös, tässä tapauksessa sopivat hyvin hevosen loimen väriin. :)

4 kommenttia:

  1. Ikävää kun ette päässeet ratsastamaan.. Mutta kuvat ovat ihania! :) tykkään niin sinun blogistasi, negatiivisiä puolia en löydä yhtään.. ;)
    -Riina :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Onneksi kengittäjä tulee jo maanantaina, eli huomenna!

    VastaaPoista
  3. Heiluva kenkä on kyllä aina niin ärsyttävä yllätys. :D
    Noo, saitte sentään tosi kivoja kuvia ja huomenna jo kengitys! :))

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!