tiistai 31. heinäkuuta 2012

046: Johannan tunti

Tänään, tiistaina kello 10 aamulla Johanna tuli pitämään minulle ja Mosselle koulutunnin. Jaa-a, mitähän sitä sanoisi koko tunnista? Tunti onnistui ihan ookoosti. Menimme aika perusjuttuja, että Johanna näkee, miten on  perushommat hallinnassa. Mutta Mosse, se ei vain liikkunut eteen päin kun sellaista normaalia vauhtia. Lisäyksiä ei vain löytynyt, ja välillä tuntui että polle oli päivätorkuilla. :D Ravissa sai tehdä aika kovasti töitä, että sain pidettyä Mossella edes saman tahdin yllä koko ajan. Ja laukatessakin hevonen vain lössytti eteen päin, siis ihan kuin se olisi ollut unessa. Ei ollut hänen mielestä kiirettä mihinkään.

Ilmakaan ei ollut edes kuuma, taisi olla vain +19 astetta. Mutta painostava se kylläkin oli, kun taivas pilvessä, kosteaa eikä tuullut yhtään. Kyllähän hevoset yleensä muutenkin laiskistuvat hellepäivinä (lue: eilinen hellepäivä nimittäin, +25 varjossa) ja varsinkin silloin, kun ne ovat laitumella. Ja Mossehan laiduntaa kaiket päivät siellä. Mutta nyt varmaan asiaan vaikutti se, että on ollut niin lämmintä. Ja eihän joka päivä voi olla niin huippukiva ja onnistunut.

Johanna joutui hakemaan juoksutusraipan ja sillä muutaman kerran viuhauttaa ilmassa, että Mosse vähän heräisi. Ja sehän tepsi, Mosselta löytyi aivan uusi vaihde päälle, ja laukka lähti tosi hyvin eteen päin ja lujaa, mikä oli tarkoituskin, että saataisiin hevonen liikkumaan. Tämä ainakin herätti Mossen sopivasti. Laukat sujuivat sitten jopa hyvinkin.

Laukkojen jälkeen otettiin vähän pohkeenväistöä, mikä meni suoraan sanottuna melko surkeasti. Hevonen kulki melko hitaasti eteenpäin, joten väistötkin menivät vähän miten sun sattuu. Mutta onneksi viimeiset väistöt onnistuivat jo kivasti, ainakin Johanna niin kehui. :) Mutta vaikka Mosse olikin nihkeä tänään, sain Johannalta paljon hyviä vinkkejä moneen asiaan. Nyt voin taas treenata uusia oppimiani asioita siihen asti, kunnes Johanna taas tulee pitämään meille tuntia.

Loppuverkkailujen aikana viereiselle pellolle tuli traktori tekemään jotain niittohommia. Pelto on siinä ihan kentän vieressä, ja siinä se traktori jyrryytti ees taas. Ja Mosse ei sanonut koko hommasta mitään, löysin ohjin vain ravailtiin ja käveltiin, eikä sitä pelottanut mitkään isot traktorit! Ihana, rauhallinen hevonen. Ja lopuksi vielä kuvat tunnilta, hevonen näyttää jo niissäkin vähän nihkeältä.





 Sitten, kun hevonen vähän heräsi ja vauhti kasvoi, nousi häntäkin kivasti ylös päin! :)




Vähän väistöä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!