perjantai 6. heinäkuuta 2012

031: Hevosen pesua kesäisellä helteellä

Tänään oli todellakin hellepäivä, varjossa olisikohan ollut +25?! Kuitenkin, oli niin hieno päivä, niin päätettiin sitten pestä Mosse. Mosse oli jo muutenkin pesun tarpeessa, koska poika oli aivan liian nihkeä ja tahmainen kaikesta ötökkämyrkystä ja hiestä, liasta, hiekasta, mudasta... Kaikesta!

Ongelmana vain oli, että mitenhän se pestäisiin? Normaalilla puutarhaletkulla ollaan Mosselta jalat suihkutettu, mutta sieltä vesi tulee suoraan kaivosta ja on siksi ehkä liian kylmää koko hevosen kasteluun. Tähän asti ollaan aina vesisankojen kanssa pesty. Mutta jo kauan, kauan sitten tilasimem netistä, Hööksiltä, sen sinisen kierreletkun siihen tarkoitukseen, että saisimme ikkunan kautta talon kodinhoitohuoneesta letkun kytkettyä hanaan kiinni ja se siitä sitten! Hommahan pelasi kuin nakutettu. Ja itse letkusta, se on todella hyvä. Ei varmasti sotkeudu hevosen jalkoihin jos vaikka vähän pyörisikin, sekä vesi tuli hyvin letkusta.

Ainoana ongelmana meillä sitten oli se, että mihinkäs itse hevonen kiinnitetään pesun ajaksi. Eihän siinä talon nurkilla ollut mitään paikkaa, mihin hevosen olisi kiinni voinut pistää, joten sitten pesin pollen toisella kädellä ja pidin toisessa kädessä hevosta riimunnarussa. Onneksi Mosse söi vain maasta ruohoa, ja pysyi senkin turvin hyvin paikoillaan. :) Ei Mosse kyllä pesua eikä letkuttelua pelkää, eli ei siinä mitään ongelmaa. Saippuoimme hevosen Prob Shampoolla, jonka aineet lievittävät ja hoitavat hyönteisten pistosten aiheuttamia kutinoita. Juuri ajankohtainen pesuaine tälle kesälle!





"Siis mä olen jo tarpeeksi kuiva, joko voitaisiin mennä?!"



"Hihih, luulevatko he oikeasti että pysyisin puhtaana kauaa? :D"

Mosse sai vielä iltahepulin laitumella ennen talliin vientiä nyt illalla siinä samalla kun tein iltatallia. Innostui laukkaamaan oikein kunnolla kun siivosin tarhasta ja laitumelta kakkakikkareet pois. Mossella on tosi hauska tapa tehdä juostessaan vapaana ja oikein lujaa! Se inisee ja vikisee, kuulostaa tosi hauskalta! Alemmassa kuvassa Mossella ainakin lähtee laukka hyvin ylämäkeen. ;)



Bojoing boing.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!