sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

032: Jenni & Mosse, ratsastelua VIDEO

Eli tänä viikonloppuna Jenni tuli meille 7-8.7, lauantai ja sunnuntai. Tottahan toki suunnitelmiimme kuului ratsastus Mossella, ja olin luvannutkin Jennille, että hän saisi ratsastaa Mossen kumpanakin päivänä. Eilen lauantaina oli ollut melko epävakaa päivä, pilvistä, sadetta... Kuusamolle oli annettu myös varoitus rajusta ukkosmyrskystä. Ja silloin jo jyrähti jossain kaukana, kaukana kun haimme Mossen tarhasta ja aloimme laittamaan sitä ratsastuskuntoon.

Onneksi olimme tallissa, sillä ulkona alkoi satamaan silloin aivan tajuttomasti ja kaatamalla! Eikä se hellittänyt, eikä meillä muukaan auttanut kuin ulos mennä, kerta hevonenkin oli jo satuloitu ja suitsittu. :D Onneksi oli lämmin sää, joten ei se sadekaan niin haitannut.

Kentälle päästyämme satoi, mutta lähinnä enemmän pelotti se ukkonen, tulisiko se lähelle vai ei? Aluksi ei kuulunut mitään, ja ihan normaalisti oltiin sitten vain. Ehdittiin alkaa ottamaan alkuraveja kun jostain kaukaa kuului jyrähdys, mutta se oli niin kaukana että emme me sitten siitäkään välittäneet. Alkuverkkojen jälkeen alettiin sitten tekemään vähän enemmän töitä. Arvatkaas vaan, ei keretty melkein tehdä mitään, kun taivas räjähti aivan tajuttomalla äänellä. Suuntana talli.

Alla muutamat kuvat eiliseltä, märkinä tottakai!




Eiliset ratsastelut meni aivan pipariksi, mutta tänään sen sijaan saimmekin tehtyä hyvin hommia! Inhottavaa on vaan tämä painostava ja hiostava ilma, kun on parikymmentä astetta lämmintä eikä tuule yhtään ja kosteaa. Ja hyttyset, se ainainen kesäriesa. Miksi niitä pitää olla olemassa, tai miksi niiden pitää olla verenimijöitä? Luin jostain, että hyttyset voivat lisääntyä ilman syömättäkin, joten miksi niillä pitää sitten sitä verta ruoakseen imeä?

Tänään teetin Jennin kanssa Mossella aika perustyöskentelyä alkuun, että hevonen liikkuu reippaasti eteen päin ravissa. Teimme myös paljon lisättyä ravia pitkällä sivulla ja lävistäjillä. Mossen moottori alkoi pikku hiljaa toimimaan, joten siirryimme tehtävästä pysähdyksiin, ensin käynnistä ja sitten ravista. Hirveästi painotimme nyt nimenomaan istuntaan näissä pysähdyksissä, ja kyllähän se oikea tapa alkoi sieltä jo löytymään! ;) Ravityöskentelyjen jälkeen aloitimme laukat, ensin vain uralla ja muutamia keskiympyröitä tehden, jonka jälkeen lävistäjällä laukanvaihdot. Teetetin ensin Jennille ja Mosselle vaihdot muutaman raviaskeleen kautta, jonka jälkeen teimme puhtaat vaihdot. Jennillä meni kyllä oikein hienosti tämän päivän ratsastelut! Tyytyväisiä ollaan kaikki.



Hienot, sopivat sävy sävyyn oikein hienosti! ;) 




Ja VIDEO! Olen hyvin onnellinen, että nyt saatiin blogiini ensimmäinen videokooste Mossesta! Jennin kameralla kuvattiin. Laatu... Mitähän siitä sanoisi, oltiin kaikki aivan ihmeissämme, että mitä tapahtui kun tuommoiseksi pikselimössöksi muuttuivat?! Ennen tämän kameran videolaatu on ollut todella hyvä, mutta kukaties mitä on tapahtunutkaan... Joten, laatu on mitä on, mutta nyt toivon, että kaikki sen jaksavat katsoa siitä huolimatta, koska olemme odottaneet videopostausta jo niin pitkään, ja nyt kun viimein sellaisen saimme, ei ole pahemmin valittamisen varaa. :)

Mutta YouTubeen latauksen jälkeen videoon kirjoitetut teksit hyppäsivät oudosti erikohtiin...?  Ja äänistäkään en enää ole varma... Ja videot ovat melko huonosti kuvattuja, koska hyttyset kiusasivat niin kamalasti minua kuvatessa! Auts.


Ja sitten vielä Mossen suitsista, joku varmaan jo huomasikin, että nämä suitset mitkä Mossella on päällä kuvissa että videoissa, eivät ole samat kuin aikaisemmin! Johtuu siitä, kun yks kaks vaan pari päivää sitten Mossen omat suitset ratkesivat muutamasta liitoskohdasta... Äiti lähti viemään suitsia suutarille, mutta tämäpäs oli lomalla, eikä sekään onnistunut. ONNEKSI Aatun vanhat suitset kävivät Mosselle, koska niissä oli todella hyvin säätövaraa. Aatun suitset ovat Cob-kokoiset, ja vaikka Mossen pää onkin Full-kokoa, sopivat ne oikein hyvin. :) Ja tuo otsapantakin on aivan ihana!

11 kommenttia:

  1. musiikkia ei kuulu? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se minulla ainakin täällä kotikoneella kuuluu...

      Poista
  2. Ihana postaus ja ihana kauan odotettu video. :)
    Ja kylläpäs kaverisi ratsastaa hyvin, terveiset siis hänellekin. :D
    Musiikki ei kuulunut minullakaan, mutta se ei kyllä mitään haitannut, oikein hyvä video!!

    VastaaPoista
  3. Mullakaan ei kuulunu musiikkia :D
    Mutta kiva nähä videomatskuu ja Mosse näyttää liikkuvan tosi nätisti ja se näyttää tosi nöyrältä hevoselta c: Jennikin on hirmu taitava ratsastaja :)

    VastaaPoista
  4. Tää oli ihana postaus!

    VastaaPoista
  5. Mitähän nuille videoille oikeen tapahtu O_o pitäis varmaan alkaa säästämään uuteen kameraan... xd Mulla kuuluu tuossa alussa vaan musiikki,sekin ihan vaimeasti :D

    VastaaPoista
  6. Hauska video vaikkakin välillä kuva näkyi huonosti ja teksti oli pomppinut väärään kohtaan :-D voisiko tehdä sellaisen postauksen vaikka kysymyspostaus joihin vastaisit videossa? :-)

    VastaaPoista
  7. Kiitokset todella kovasti kaikille! :) Itseäni ärsyttää, että koko video musiikkeineen ja teksteineen meni aivan pipariksi sen jälkeen, kun sain sen YouTubeen... huh!

    VastaaPoista
  8. Ja sinä viimeisimmän kommentin kirjoittanut Anonyymi, minkälaista kysymyspostausta tarkalleen meinaat? :)

    VastaaPoista
  9. Eli meinasin että ensin antaisit lukioiden kysyä kysymyksiä sinusta ja mossesta ja sen jälkeen vastaisit niihin kysymyksiin videossa eli kuvaat itseäsiä ja vastaat kysymyksiin :-D:-) ja olen lähettänyt kommentia melkein joka postaukseen anona mutta nyt huomasin että nimenkin saa laitettua että erottuu kaikkien anojen joukosta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, katsotaan sitten vain, että milloin saisin taas kameraa lainaan.. ? :)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!