lauantai 1. joulukuuta 2012

113: Valmennuksiin valmistautuminen

Näinä kolmena edellisenä päivänä otimme Mossen kanssa vain kevyet liikutukset, että Mossella riittäisi energiaa ja intoa sitten itse valmennuksiinkin! Keskiviikkona juoksutin Mossen liinassa kentällä. Joten, ei erityisen rankkaa treeniä ollut kyseessä tuona päivänä. Torstaina pidin Mosselle vapaapäivän ja eilen perjantaina sitten lähdin ratsastamaan kentälle tavoitteena ottaa melko kevyt tunti, tai oikeastaan ei edes täyttä tuntia. Aikana sen verran, kun koin saavani hevosen liikutettua kevyesti ja hyvällä mielellä. En alkanut pyytämään Mosselta mitään kovin haasteellista. Teimme pysähdyksiä ja peruutuksia ja kävimme kaikki askellajit läpi. Mosse oli aluksi melkoisen nihkeä, ei meinannut liikkua eteen sitten millään! Siinä sitten sain alkaa pyytämään hevosta herkemmin pohkeelle ja reippaammin eteen päin... Onneksi hetken päästä Mosse antoi nihkeytensä kadota ja menimme lopputunnin hyvällä mallilla. :)

Tänään on sitten valmennusten eka päivä puoli kahdelta! Valkut ovat kaksipäiväiset, ja epäilen, että menemme kumpanakin päivänä koulua. Ensimmäisenä päivänä olen yleensä aina ennenkin ottanut koulutunnin ja vasta seuraavana päivänä hyppinyt esteitä. Aatun kanssa kyllä toteutimme tätä suunnitelmaa paremmin, mutta nyt Mossen kanssa ne koulutunnit ovat ehkä tärkeämpiä, että minä opin ratsastamaan paremmin. Esteitä kun pystyy hyppimään itsekseenkin. En nyt todellakaan väitä, etteikö esteillä tarvitsisi valmennsta! Tietysti tarvitsee ja minäkin tarvitsen, mutta minä kun nyt olen sattunut valitsemaan kouluratsastuksen omaksi lajikseni ja Mosse on pääsääntöisesti kouluhevonen. Esteet tulevat perässä mielenvirkistyksenä ja vaihteluna! Sitä paitsi meidän kenttä ei taida olla edes siinä kunnossa, että siellä esteitä pääsisi vielä hyppimään...

Nyt on kuulkaa muuten joulukuu! Ensimmäinen päivä joulukuuta tarkoittaa, että nyt pääsee avaamaan joulukalenterista aina yhden luukun per. päivä. :D Tunnelma on tällä hetkellä kyllä melko jouluinen, luntakin kun tuo taivas heitti taas kivan kerroksen maahan. Nyt joulukuussa aion pukeutua joku päivä tontuksi ja siinä samalla puen Mossenkin punaiseen jouluväriin, laitan hassun hatun Mossen korville, menemme lumiselle pellolle (tai minne ikinä menemmekään) ja pyydän jonkun kavereistani kuvaamaan meitä ja ottamaan ihania, jouluisia kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!