torstai 20. joulukuuta 2012

126: Pakkaspäiviä...

Pakkanen on oikeastaan ollut kaiken aikaa -30 lähettyvillä. Ekana päivänä pakkanen sentään oli vielä siedettävissä summissa, vaikka hevonen joutuikin olemaan tallissa, pääsi se silti aamulla jaloittelemaan ulos karsinansiivouksen ajaksi. Olen herännyt näinä aamuina jo kello 05:45, eli vähän ennen kuutta jotta ehdin siivota karsinan. Karsina täytyy siivota nyt kahdesti päivässä, koska muuten se joutuisi seisomaan kirjaimellisesti omassa ulosteessaan, kun se viettää siellä koko päivän aikaa. No, tietenkään Mosse ei ole nyt päässyt ulos karsinan siivousten ajaksi, mutta onneksi minun Mosse-poika on viisas ja osaa seisoa nätisti käytävällä sen aikaa kun siivoilen. Samalla Mosse mussuttaa kyllä heinäverkosta aamuheiniä, joten kyllähän sillä siinä aika kuluu syödessä ja torkkuessa. :)

Onneksi meidän talli on lämmin. Olisi aivan hirveää, jos tallin lämpötila olisi miinuksen puolella ja vedet jäätyisi. Kuitenkin laitamme Mosselle yöksi tallitoppiksen (sellaisen ihanan harmaan, missä on punainen sisävuori!), jottei sille tulisi kylmä, kun lämpötila on kuitenkin vain vähän alle +5 astetta. Onneksi huomenna pitäisi jo aamusta olla sen verran vähemmän pakkasta, että Mosse pääsee aamulla jaloittelemaan, kuitenkin se pitää viedä sitten takaisin talliin sen jälkeen. Ja sitten taas noin kello kahdelta iltapäivällä pitäisi lauhtua -20 asteeseen, jolloin Mosse pääsisi loppuillaksi ulos! Hyi, ihan kauheita nämä tämmöiset pakkaset, vaikkei tuolla ulkona itselleni ole mitään paleltumisvammoja tullutkaan, kun osaa pukeutua hyvin.

Mosse on muutenkin niin viksuna poikana, eikä se ole ollenkaan sen oloinen, että sillä patittaisi karsinassa seisoskeleminen. Mosse osaa suhtautua niin hyvin tämmöisiinkin juttuihin. Rapsuttelusta ja harjailusta se on pitänyt. Tänäänkin kun otin Mossen käytävälle ja harjasin sen ja sen jälkeen rapsutin sitä kaulalta ja harjantyvestä, Mosse nautti ilmeisesti paljon. Nimittäin Mosse alkoi rapsuttamaan nätisti minua samallalailla. Ostimme tänään äitini kanssa Mosselle myös Namellin valmistamia Pohjanmaan pastilleja (jotkut saattavat tuntea nämä nimellä uskovaistenpastillit, kuin myös minä). Ajattelimme, että näitä syötämme Mosselle nyt tuon pussillisen aina silloin tällöin vain muutaman. Näissä karkeissahan ei ole sen kummempia aineita kuin normaaleissa sokeripaloissakaan, mitä hevosille annetaan myös makupaloina. Nämä maistuvat vain paljon paremmille, raikkaalle piparmintulle. Mosse ainakin tykkäsi näistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!