sunnuntai 16. joulukuuta 2012

123: Pihatto tolloilua ja esteitä

Tänään kun lähdin viemään Mosselle päiväheiniä ajattelin kokeilla, josko Mosse tulisi heinien perässä pihattoon. Olihan se aluksi taas sen näköinen, että minähän en sinne uskalla tulla! Siinä pään kanssa kuikuili ja yritti hamuta heinäverkkoa. Sitten se kuitenkin uskalsi tulla pihattoon, kun siirsin mattoa sivummalle. Pihatossa se mussutti heinää melko tyytyväisen näköisenä ja välillä se kävi ovella tarkistamassa jotain. Halusin saada kameralla kuvattua tätä ja siksi lähdinkin kipin kapin hakemaan kameraa talon sisältä. Kameran kanssa palattuani näin vain Mossen pään pilkistämässä mattojen välistä. Se hörisi minulle ja samaan aikaan kuoputti jalkaa. Se halusi tulla ulos, muttei se reppana uskaltanut! Minun piti oikein tätä hörisevää "auta minua, kiltti" otusta mennä auttamaan siirtämällä mattoa sivummalle, jotta hevonen uskalsi taas vauhdin kera tulla sieltä pois.

Eniten ärsyttää, kun minä olin aivan varma että sain tämän kaiken kuvattua videolle! Minä niin kuvasin sen, mutta ilmeisesti en sitten kuvannutkaan... Harmittaa, pätkä olisi ollut niin täydellinen. Varsinkin kun Mosse loikki ja inisi sen jälkeen kun se tuli pihatosta pois. No, tämän jälkeen yritin houkutella Mossea uudelleen pihattoon ja samalla kuvasin kamerallakin. Ei se tällä kertaa uskaltanut tulla kuin puoliksi kaulaa myöten pihaton sisälle, joten ajattelin että turhaan sitä tässä seisoskellaan. Tulin itsekin pois pihatosta ja vein heinäverkon pihaton seinämälle (siis pihaton oven viereiselle seinälle, missä on toinen heinäpaikka) ja siihen Mosse jäi tyytyväisenä mussuttamaan.

Mossen edustava naamataulu. :) Kuvassa näkyy pihattosysteemin matot osittain.
Tänään Mossen liikutuksena oli esteitä. Tarkemmin ottaen yksi este, mitä Mosse sai hyppiä irtona. Eli tänään päätimme irtohypyyttää Mossea, joka oli todella hyvää ja erilaista, varmasti kuntoa ja sydämen sykettä kohottavaa liikuntaa. Mosse kun sai juosta lujaa eteen päin kunnolla spurttaamalla ja siinä samalla se sai hypätä sitä pientä ristikkoa, noin 70 cm korkuista. Aluksi ennen juoksemisia talutin Mossea kuitenkin ja käyntitaluttelujen jälkeen kokeilimme ravia siten, ettei Mosse menisi vielä esteitä. Hyvin se ne aluksi kiersikin mukavassa ravitempossa, mutta sen jälkeen se alkoi tulemaan ravilla estelinjaa, koska sehän tiesi että näitä tullaan kuitenkin. Sen jälkeen sitten tultiin laukalla, välillä kovemmin spurtaten, mutta loppua kohden Mosse osasi tulla todella nätisti ja kaarteessa se hiljensi laukkaa ja keskittyi hyppäämiseen.

Mosse oli varmasti innoissaan tästä irtohyppyyttämisestä, sen ravi ja laukka oli niin ihanan lennokkaan näköistä koko ajan. Lopputunnista Mosse rentoutui ja se liikkui niin kevyesti ja maltillisen rentona eteen päin ja se tuli ravipuomitkin niin kivan näköisesti, kun purimme esteen puomilinjaksi. Mosselle tuli jopa vähän hiki, joten äiti haki tallista fleece-loimen jonka nakkasimme Mossen päälle ja sen jälkeen otimme taluttaen loppukäynnit. Mosse sai jäädä karsinaan tunniksi, ettei vilustuisi. Tunnin päästä kävin nakkaamassa Mossen pihalle sitten pihalle.


Se mietti tosi ankarasti jotain...
Tynnyri-Mosse.



Kysymyspostauksesta sen verran, että olen tosi, tosi, tosi, tosi, hirveän ja ihan hirveän pahoillani, että on mennyt jo näin paljon aikaa! Tässä yksi päivä kokosin kaikki kysymykset yhteen kasaan ja olen vähän yrittänyt miettiä, mitkä kysymykset tekisin videolle ja mitkä en... Kyllä, olen luvannut tekeväni videon, ja sen myös teenkin ,mutta sen vuoksi on mennytkin näin paljon aikaa. Jos olisin päättänyt tehdä kysymykset vain mustaa valkoiselle, olisi se ollut jo aika päivää sitten valmis. Nyt on vain yksinkertaisesti ollut kokeita ja kokeisiin lukemisia, eikä minulla ole jäänyt illalle aikaa ylimääräiseen touhuiluun kun nukkuakin on pakko. Mutta siis olen kyllä tekemässä kysymyspostauksen, en vain ole normaali ihminen joka saisi sen aikaiseksi nopeasti vaan minulla menee, hui kamalaa, varmaan kolme viikkoa aikaa... :D

PS. Videot tulevat jälikäteen...

2 kommenttia:

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!