keskiviikko 5. joulukuuta 2012

118: Maastakäsin touhuilua, ratsastamista ja Mossen suuri turpa

Tänään pakkanen olikin lauhtunut paljon! Se laski jopa miinus neljääntoista asteeseen, joten pääsin sitten myös ihan ratsastamaankin helposti. Karsinan siivouksen jälkeen joskus kello yhdeltätoista lähdin hakemaan Mossen tarhasta. Siellä se torkkui ison pajupuun alla. Otin Mossen kiinni ja lähdimme talliin päin kävelemään. Matkan varrella Mosse sähläsi ihan kummia, se kiilasi minun eteeni, että minun piti välillä pysäyttää se useampaan otteeseen ja kertoa, että mitä vauhtia me nyt mentiinkään ja kenen vierellä pitikään kulkea ja ketä seurataan. Päästiin kuitenkin talliin asti, joten harjasin ja hoidin sen ratsastuskuntoon. Sitten kentällä ajattelin, että kerta Mossella oli "ongelmia" taluttaessa, ehkä olisi hyvä, että tekisin ensin maastakäsin juttuja ennen satulaannousua.

Mossella oli silloinkin kummallinen kiire, kun kentällä taluttamisen jälkeen pyysin Mossea pysähtymään/peruuttamaan tai kääntymään sivulle. Mosse ei malttanut tehdä annettua tehtävää loppuun ja oli koko ajan lähdössä eteen päin. Ei siinä mitään, tein asiat vaan useamman kerran, että nämä hommat sujuivat kiitettävästi. Sitten sainkin älynväläyksen! Satulaannousussa Mossella oli yllätys,yllätys, pienoinen kiirus. Mutta minäpä en noussutkaan lopullisesti satulaan, ponnistin vain penkiltä ja jäin nojaamaan hevosen kylkeen. Ensin Mosse lähtikin liikkeelle, mutta kun tiputtauduin alas ja tein saman asian uudestaan ja uudestaan vielä erillaisilla tavoilla, Mosse tajusi, että nyt täytyy seisoa.

Siirtelin maassa olevaa penkkiä puolelta toiselle, välillä takajalkoja lähemmäs, välillä etujalkoja lähemmäs, keskelle ja kaulan alle. Ja aina nousin penkille ylös ja nojasin muka hevoseen ja taputtelin sitä yläilmoista. Nakkasin penkin myös Mossen mahan ali puolelta toiselle, ja nostelin penkkiä yläilmaan ja viuhdoin sitä. Huomaa, Mosse oli kaiken tämän ajan aivan irti, ja se seisoi hievahtamatta paikoillaan. Aluksi se vähän katseli, että mitä minä oikein puuhaan. Sitten se rentoutui ja alkoi nuolla huuliaan ja narskuttelemaan hampaita. Saatoin käydä välissä kävelemässä omikseni kauempana, ja Mosse seisoi kiltisi paikoillaan. Mosse ymmärsi, että hänelle oli annettu käsky seistä paikoillaan, ja sitä se myös noudatti samalla kun minä siedätin hevostani.

Mosse seisoi paikoillaan myös koko sen ajan, kun kipaisin hakemaan tallista riimunnarun. Kentälle palattuani aloin heiluttelemaan narua, kävin narulla koko hevosen läpi sitä koskettaen jalkoja myöten. Nakkelin narua edes takaisin mahan alta, heiluttelin sitäkin yläilmoissa hevosen selän päällä, takana että edessä. Tein narun kanssa vaikka mitä, mukaanlukien sen, kun juoksin ihan kevyesti hölkäten naru perässäni Mossen ympäri. Ja Mosse seisoi rentona, aivan selvästi luottaen siihen, ettei mitään pahaa tapahdu. Näitä siedätysjuttuja tehdessäni Mosse malttoi mielensä, eikä sillä enää ollut kiire satulaannousunkaan kanssa. Itse ratsastaminenkin sujui hyvin.

Sitten tänään, en tarkalleen muista mihin aikaan päivästä, menin kuvaamaan Mossea ulos. Kuvista tuli ihan hyviä, ja vaikka kamera oli koko ajan lähes silmieni tasolla, eli normaalilla korkeudella (ei maantasalla) tuli kuvista jotenkin hassuja. Mossen turpa näyttää niin kauhean isolta ja aivan kuin kuvat olisi otettu sammakkoperspektiivistä, vaikkei näin ole. Syynä siihen, että Mosse linssilude yritti kurkotella aidan yli pää niin korkealla kuin kaulan pituus antoi. Välillä Mosse luovutti kurkottamisen suhteen, mutta kun yritin liikkua taaemmas ja näin saada parempaa kuvaa, alkoi se taas ojentamaan kaulaansa ja isoa turpaansa. Mä en voi edes sanoa Mossen näyttävän hevoselta noissa kuvissa... :D Onneksi edes tuli muutama onnistunut, vähän fiksumman näköinen kuva... Lopulta Mosse kyllästyi ja se alkoi nuohoamaan aidan vierustoja. Se muka kaiveli turvallansa ja etsi lumen alta syötävää... Hassu hepo!

Yksi onnistuneimmista kuvista.

Mosse kuuntelee ihan selvästi jotain...
Toinen onnistuneimmista kuvista.



Huom, klikkaa kuvat isommiksi niin pystyt tarkastelemaan niitä paremmin! Kokeilin tämän kerran kuvien erilaisia asetteluita, joten siksi kuvat on aseteltu tällä kertaa tällä tavoin, ja ajattelin, että kuvia olisi helpompi katsella kun ne ovat "enemmän supussa", ettei tarvitsisi rullata koko ajan alaspäin kuva kerrallaan. Mutta tämä oli vain kokeilua! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!