lauantai 22. joulukuuta 2012

127: Muutamia kuvia ja löpinää

Höpönlöpöt nuo pakkaset mihinkään lauhtuneet, samoilla lukemilla ovat pysyneet. Tänä aamuna Mosse kuitenkin onneksi pääsi jaloittelemaan noin puoleksi toista tunniksi sillä välin kun siivosin karsinan ja tein muita tallihommia. Ei Mossella kylmä ollut tullutkaan, kun sillä oli paksun toppaloimen alla villaloimi ja jaloissa fleece-pintelit. Silloinkin kun lähdin hakemaan Mossea takaisin talliin, ei Mosse halunnut ensin tulla edes ollenkaan kiinni otetuksi. :D Se käveli pari kierrosta reippaasti kentän uraa pitkin ympäri ja nuuhki joka nurkan ja jotain touhuili. Sitten se käveli minun luokseni ja oli selvästi valmiina lähtemään pois. Vaan ei sittenkaan, nimittäin kun pääsimme tallin ovelle, Mosse päättikin lähteä meidän taloamme kohti. Se ravasi koko matkan, minä narun päässä kiinni. Talon rappusilla ja ovella se sitten pysähtyi, haisteli pientä joulukuusta ja sitten mentiin takaisin talliin päin, tällä kertaa ihan sisälle asti!


^ Epätarkka kuva Mossesta, kun uhkasin sormieni terveyden kun päätin yrittää ottaa kuvia Mossesta,  joista yksikään ei loppujen lopuksi onnistunutkaan ja poistin melkein kaikki... :D Tämä kuva taisi olla siis järkevin, mitä löytyi.

Tallissa Mosse on edelleen ollut ihan rauhallinen. Se ei riehu ja se jaksaa nauttia harjailuista ja rapsuttelutuokioistakin. Viemme Mosselle aina lämmitettyä vettä, sillä sitä se juo paljon mielummin kuin kylmää vettä. Ruoat ja heinät Mosselle on maistunut. Ja vaikka tämä on jo kuinka mones päivä lie, kun Mosse on vain seisonut lukuun ottamatta muutamia ulkoilu- ja jaloittelutuokioita, ei sen jalat ole olleet yhtään turvonneet eikä lämpimät. Kaviotkaan eivät ole olleet lämpimiä. Joten tämä on tosi hyvä juttu, ei tarvitse pelätä hevosen jalkojen puolesta kun on tämmöisiä päiviä, että joudutaan seisomaan karsinassa... Huomiseksikaan on tuskin luvattu leudompia kelejä, että se pääsisi koko päiväksi ulos, mutta onneksi (ehkä) jouluaattona on vähemmän pakkasta, että Mosse pääsee sitten taas ulos heiniä mussuttamaan. :)

Ärsyttää vaan nämä pakkaset, sillä suunnitteilla oli, että olisin ottanut Mossesta jouluisia kuvia tonttulakki päässä, mutta eihän tuota näillä keleillä pysty. Tallissa toki, mutta siellä valot eivät tee kuvista mitenkään parhaimman näköisiä, joten en sielläkään viitsi alkamaan ottaa kuvia. Onneksi itselläni tuolla ulkonakaan ei palele, kun osaa pukeutua oikein. Ei tuota kylmyyttä edes välttämättä ajattele, ainoa vaan, että hevonen on tallissa ja hommat tehdään silti, oli sää mikä hyvänsä. Tuota on jo niin tottunut vaikka mihin, ensimmäisenä päivänä tuntui kyllä kylmältä tuo ilma, mutta esimerkiksi tänään se ei enää niin kylmältä tuntunutkaan. Mutta tämmöiset pakkasjaksot on sanonki mistä, kun hevostakaan ei pääse liikuttamaan, ja sitten kun taas pääsee ratsastelemaan, pitää aloittaa kevyesti jne. Mutta minkäs minä maapallon omalle tahdolle mahdan. :

Eilen kuitenkin otin muutamia kuvia Mossesta, kun se oli ulkoilujen jälkeen laitettu karsinaan, ja se poseerasi kyllä melko nätisti, että kuvista tuli jopa ihania! Mosselle pitää jouluaattona viedä kuusenoksia karsinaan. Saa niitä havuja mutustaa aktiviteettina ja samalla hengityskin raikastuu hyvän tuoksuiseksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!