maanantai 10. joulukuuta 2012

121: Ei ollut piikkikammoa

Tänään eläinlääkäri tuli kotikäynnille antamaan Mosselle rokotuksen. Noin kello puoli kahden maissa hän tuli ja Mosse odotti jo tallin hoitovälikössä. Eläinlääkäri kyseli muutamia pikku juttuja ja samalla hän kuunteli stetoskoopilla ilmeisesti hevosen sydämen lyönnit, keuhkot ja hengitykset ja mahan. Hän sanoi, että näyttää ja kuulostaa ihan normaalilta. Eli Mosse on terve. :D Me emme tienneet, miten Mosse reagoi piikitykseen, mutta arvelimme että ne onnistuvat hyvin, kuten kaikki muukin Mossen kanssa. Kengitykset, kuljetukset yms.  Ja varsinkin kun Mosse on kilpaillut paljon, on rokotuksetkin tehty huolella puolen vuoden välein, joten luulisi Mossen olevan tottunut siihen. Varmuuden vuoksi hevonen oli irti seinästä. Sitten eläinlääkäri pisti neulan Mossen kaulaan, eikä poika sanonut mitään, tuskin edes korviaan heilutteli. "Noo problem, señiorita" Mossen sanoin. Mosse oli hienona, kilttinä poikana, kuten tapansa mukaan. Nyt tulee vain kolme päivää taukoa, ettei päästä liikuttelemaan hevosta.

Siinä samalla eläinlääkärin kanssa rokotustiheydestä jutustellen hän mainitsi, että tänne Kuusamoon ollaan järkkäämässä kisoja. En tiedä minne aikataululle kisat tulevat, saattavat olla vasta ensi keväänä/kesänä, mutta olen kyllä hyvin iloinen tästä uutisesta! Ja minähän totta vie aion osallistua ja ensi kesänä ajattelin alkaa käymään edes muutamissa kisoissa. Voi ihanuutta, tässä kisoja odotellessa, nimen omaan koulukisoja!

Sain tänään vielä tietoon Mossen entisen omistajan kanssa jutellessa chatissa, että Mosse osaa laukkapiruetinkin! En ennen tiennyt tätä ollenkaan, mutta tänään sen tajusin. :D Toki jo olen huomannut, kuinka Mosse välillä laukatessa volteilla on ottanut niin hyvin takajalat alleen ja jo silloin kuvittelin, että tämä varmasti osaisi teknisesti ne. Mutten koskaan ollut ajatellut, että se oikeasti oikeasti osaa ne, mutta kyllä! Joten, nyt talvella on vähän kentän pohjat välillä liukkaana, mutta ensi kesänä alampa sitten harjoittelemaan Mossen kanssa laukkapiruetteja! Jippii, voi miten ihanuutta päästä tämmöisiä hienoja juttuja hienolla hevosella yrittämään oppia!

2 kommenttia:

  1. Wau, nyt jo aloin innolla odottelemaan video- ja kuvamateriaalia kisoista ja eritoten laukkapirueteista! :D Ihan mahtavaa ;) Mosse on täydellinen. :)

    Ainiin ja piti vielä kysyä, että milloinkas kysymyspostausta on tulossa? En siis mitenkään tahdo hoputtaa, teet sen tietysti sitten kun ehdit, mutta edes jotain arviota. :)

    VastaaPoista
  2. Hui kamalaa! Unohdin jo koko kysymyspostauksen! :D Nyt kyllä otan itseäni niskasta kiinni ja hoputan itseäni tämän asian suhteen! Kysymyspostaus tulee siis pian, sen lupaan! ;)

    Ja minäkin odotan ihan yhtä innolla, ja Mosse todellakin on täydellinen, tietysti ainahan se oma hevonen vie voiton.. :)

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!