perjantai 15. kesäkuuta 2012

015: Hikistä hommaa!

Mosse ratsastettu tänään kentällä koulua treenaten. Harjoittelimme vähän avoja käynnissä ja ravissa. Päätavoitteena oli saada hevonen kulkemaan tarpeeksi voimakkaasti eteen päin, niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Laukassa tein vielä vähän aikaa laukanvaihtoja kahdeksikolla, viime hetken valmisteluja viikonlopun tulevia valmennuksia varten! :D

Hellettä piisasi tänään oikein urakalla, varjossa oli noin 22-23 astetta, joten auringossa sitäkin enemmän. Minulle itselleni tuli kaamea hiki ja kuuma, Mosse oli hionnut satulan- ja satulavyön alta, kaulasta, ryntäistä ja korvien takaa. Ratsastelujen jälkeen suihkutin Mossen letkulla läpi. Ensin kävin kaikki jalat, jossa ne myös saivat viilennystä suht kylmästä vedestä. Mosse ei tällä kertaa välittänyt letkuttelusta mitään, kun sai popsia ruohoa siinä samalla. Hevonen oli minulla toisessa kädessä narun päässä ja letku toisessa. Jalkojen jälkeen suihkuttelin ryntäät ja kaulan sekä muutenkin koko hevosen. Oli niin lämmin, aurinkoinen ja vieläpä melko tuulinen sää, joten Mossea ei erityisemmin tarvinnut kuivailla, kun kuivasi ihan itsestään.

Nyt illemmalla kävin Mosse syöttelemässä viereisellä pellolla sitä pitempää heinää, Mossen laidun tuntuu jo nyt niin kalutulta, vaikka kyllähän sitä sielläkin vielä syömistä riittää... Äitini lähti matkaan kuvaajaksi, ja päätettiin jättää Mosse irti siihen syömään vaikka sen vierellä nyt koko ajan oltiinkin. Pari porkkanaa otettiin matkaan varmuuden vuoksi, että jos se sattuu siitä häippäsemään. Onneksi Mosse ei pitkälle edes pääsisi, kun on nuo poroaidat koko tontin ympärillä. :D

No, miten siinä kävikään. Tovin Mosse malttoi syödä ihan rauhassa siinä vierellä, mutta sitten kun se hoksasikin, että hei, mähän olen ihan irti, niin poikapa otti ja lähti! Ei se kyllä lähtenyt millään kiireellä, käveli vaan ihan leppoisasti kohti metsää ja sitä kautta takapellolle. Tunsi vissiin reitin, kun ratsastaenkin sitä samaa polkua ollaan menty!

No minähän en heti lähtenyt edes Mossen perään juoksemaan (kävelemään), koska aattelin et se pysähtyy ja jatkaa syömistä. Kutsuin Mossea, mutta ei, poika vaan käveli ja lopulta mehtään meni! Ei se kauas päässyt, pysähtyi vain takapellon alkuun, eikä edes syönyt ruohoa vaan multaa? Ei sillä kyllä mitään kivennäis/vitamiinipuutosta ole... Hevoset nyt on hevosia. Kiltisti Mosse antautui kiinni ja lähettiin takasin kotipihaa kohti kävelemään, yhdessä tällä kertaa.

Oma vikammehan se oli, että poju irti jätettiin ja kun hoksasikin lähteä käppäilemään kun oli irti. Mutta siinäkin jo oli tiedossa, että näin saattaa käydä. Ja sekin oli tiedossa, että Mosse ei pääse karkuun mihinkään, koska koko tonttia ympäröi poroaita. Mutta nou hätä, sanon minä!

Siinähän tuota mussutetaan, mums mums. :)



Yritin taluttaa Mossea paremmille heinä apajille...

Epäonnistunut kuva, tuhannet ötökät änkeytyivät mukaan valkoisina pisteinä. Itse yritän tyrkyttää Mosselle porkkanaa! :D

Metsään mentiin ja metsästä tullaan takaisinkin!

5 kommenttia:

  1. Sulla on ollut mukava ja varsin kuuma päivä. :D Heh. :D Sulla on nätti heppa ja olet itsekkin nätti tapaus. :) Aattelin ryhtyä lukijaksi kun siskon blogiin olit pistänyt linkin omaan blogiisi, siskolla oli kai joku blogien esittely kisa tai jotain(?) :D Kivat kuvat ja mukava blogi. :)
    Mosse on varmaan kiltti heppa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukavaa, jos blogini miellyttää. Mossehan on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, sen kanssa on mukavaa touhuta! :)

      Poista
    2. Toki miellyttää. :) Onnea Mossen kanssa. Itelläni käypi aina silloin tällöin heppakuume ja tahtoisin jo kovasti ratsastaa uudestaan, viimeksi ratsastin noin puoli vuotta sitten lähitallilla. Omaa hevosta minulla ei ole ikinä ollut, kaksi omaa kania minulla kuitenkin on ja yritän pitää niistä niin hyvää huolta kuin vain osaan. :)Toki oma hevonen olisi ihana, mutta en ole vielä tarpeeksi taitava.. Osaan toki ratsastaa jonkin verran, laukata, hypätä ja käynti. Mutta veikkaan että hoitopuolessa on vielä joitain aukkoja. :) Odotan siis että pääsisin oppimaan lisää.
      Estehypyt on se asia josta kiinnostuin itse enemmän, kerran esteitä pääsin kokeilemaankin. :D

      Poista
    3. Hienoa, että hevosharrastus on lähellä sydäntäsi ja pidät kovasti niistä! Tsemppiä harrastuksessa eteen päin kehittymiseen! ;)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!