sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

021: Mosse & Minä, paljon kuvia!

Tänään kaverini Matu tuli järjestelmäkameransa kanssa pihaan ja tahtoi kuvata minua ja Mossea, koska olin jo jokin aika pyytänyt häneltä, että milloin pääsisit ottamaan muutamat hienot kuvat minusta sekä Mossesta. Myös Nata tuli paikalle avustamaan!

Kuvissa pyrimme ottamaan hyviä kuvia, missä hevonen poseeraisi nätisti korvat höröllä, hyvässä ryhdissä. Vaan toisin kävi, heppa lähes tulkoon nukkui, kun ilma oli niin lämmin ja aurinkoinen... Avustajani Nata yritti kameran takana houkutella Mossea höristämään hyppimällä ja juoksemalla, viheltämällä ja kutsumalla sekä namipaloilla houkutellen. Tämäkään konsti ei osoittautunut kovin tehokkaasti, poika yritti vain sitten mennä Natan luokse ja unohti poseeraukset sikseen. :D

Onneksi kuitenkin saimme otettua hirveän monta kuvaa, vähän päälle 350, mikä on suuri summa. Kuvista karsin huonoimmat pois, epätarkat tai sumeat, sekä muuten vain kuvat, mistä en pitänyt. Silti kuvia jäi niin paljon, että oli aivan mahdoton homma valita tänne blogiin edes osaa niistä! Olisi ollut mahtavaa laittaa ne kaikki, muttei se ihan taitaisi onnistua... Niinpä laitoin vain muutaman kuvan aina hieman erilaisesta hevosen asennosta tai erilaisesta asiasta mitä satuimme keksimään!


Kuolaimia laittaessa Mosse ei tahtonutkaan, että näitä rautakappaleita sen suuhun oltaisiin pistetty! Pakkohan ne oli laittaa, kuvissa näyttää nimittäin paljon siistimmältä suitset päässä kuin pelkkien päitsien kanssa...


Antoihan se lopulta ne kiltisti laittaakin, vaikka vähän piti kokeilla. 


Otettiin Mossesta aika paljon rakennekuvia, koska sellaisia ei meillä vielä ole ollut. Hevonen näyttää jotenkin ihan kaamean kasaan lyhistäytyneeltä, koska tyyliin nukkui kaiken aikaa, joten kaikki ryhdikkyys puuttuu. :D Mossella on kyllä hyvin sievä ja sopusuhtainen rakenne, oikea Hannoverihevosen perikuva, oikein lihaksikas ja vähän muhkulainen, juuri niin kuin pitääkin!





Sitten otettiin myös kuvia pelkästä päästä, koska myös se on niin sievä ja kuvattavan arvoinen! Varsinkin ylläoleva kuva on ehdoton lempparini, siinä Mossella on niin kaunis päänasento ja korvat höröllä, vaikka vähän uniselta nyt näyttääkin.




Sitten otettiin hirveästi yhteiskuvia, missä minä ja Mosse ollaan!






Tämä ylläoleva kuva on kyllä yksi lemppareistani myös! Oikeastaan kaikki nämä ovat, on niin hienoja, että ihan vaikea valita, mikä olisi paras!




Sitten vähän pelleiltiin... Ainakin hevosen ryhti koheni kun tarrauduin kaulasta kiinni ja punnersin itseni ilmaan. 



Eilisistä satulaannousu treeneistä oli hyötyä, jotta pääsin noin matalalta penkiltä ison hepan selkään ilman satulaa! Mosse seisoi hievahtamatta paikoillaan, vaikka avustaja nyt olikin pääpuolessa kiinni. Ylpeä Mossesta olen! <3


Pientä ähräystä oli, ennen kuin selkään pääsin... 




Näin sitä ratsastetaan; Yhdellä kädellä, pohkeet juuri oikealla kohdalla... Joopa joo! Huomioikaa, etten minä oikeasti ratsastanut ilman kypärää, hevonen ei nimittäin liikahtanut edes mihinkään, seisoi vain nätisti paikoillaan, ja sitten ei tarvinnut kuin mulla poseerata! ; )




Nata tarjosi Mosselle vihreitä rehuja, suomeksi sanottuna maitohorsmaa, mistä Mosse ei kyllä pahemmin välittänytkään. :D Jännä juttu sinänsä, ainakin minun edellinen hevonen kyllä tykkäsi ihan kauheasti horsmasta...


Ja lopuksi kuva mahtavasta valokuvaajastamme, Matusta! Mossenkin mielestä Matu ansaitsi rapsutukset hienosta valokuvaajan "työstä"!

Näistä kuvat ovat mielestäni aika tunteikkaita, ja mahtavia vielä kerran sanottuna! Taidankin tehdä tämän päiväisistä kuvista uuden bannerin blogilleni... Ja sen mukana uuden ulkoasun! Katsotaan, mitä saankaan aikaiseksi, jotain hienoa, tylsää, vai taiteellista?!

3 kommenttia:

  1. Ilman kypärää ratsastamisessa ei oo mitään pahaa. Sä voit seistä vaikka päälläs sen konis selässä jos siltä tuntuu. :) Kyseessä on kuitenkin sun oma hevonen, jolloin sä oot omalla vastuullas. :)Kiinnostais muuten, että teetkö jotain maastakäsittelyjuttuja Mossen kanssa? Jos teet, niin minkälaisia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja tasokkaimmissa koulukisoissakin mennään ilman kypärää. :D Paitsi nyt taisi tulla uusi säädös, että juniorit eivät saakaan ratsastaa kisoissa ilman kypärää...

      Mossen kanssa tehdään maastakäsin vähän kaikenlaisia perusjuttuja, liinaus kuuluu myös viikottaiseen ohjelmaan. Sitten vain taluttaen hevosen kanssa mutkittelen ja teen ympyröitä,pysähdyksiä ja peruutuksia sekä sivulle päin väistämistä.
      Ei mitään erikoista, mutta ne perusasiat mitkä ovat tärkeitä! :D Ja ai niin, Mosse osaa kyllä toki vielä kumartaa. ;)

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!