sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

017: Valmennusviikonloppu osa 2

Tänään siis jatkui edellis päivän kouluvalmennukset. Onneksi tänään ilma ei ollut niin painostava ja kuuma mitä eilen oli, ainoana pelkona oli vain se, että jos ihan kaatamalla sataa, mitä sää ennusteet olivat luvanneet... Mutta toisin kävi! Ei satanut laisinkaan, vaikka taivas olikin sopivan pilvessä.

Tänään ratsastimme Mossen kanssa hieman muutakin kuin perusjuttuja. Alkutunnista haimme hevosesta taas reippaasti liikettä eteen päin. Ravissa haimme keskiravia lävistäjillä, ympyrällä sekä ihan suoran uran pitkillä sivuilla. Laukkassakin otimme reippaasti laukkaa eteen päin uralla. Mossesta todellakin löytyi tänään ihan erilailla eteen päin liikettä kuin eilen!

Tällä tunnilla treenasimme pohkeenväistöä aluksi pelkässä käynnissä, josta sitten raviin siirtyminen pohkeenväistössä. Ihmeen hankalaa on muuten tuo siirtyminen kesken pohkeenväistön, siinä on ainakin seuraava asia, mitä harjoittelemme ahkerasti kotiläksynä! Sitten teimme ihan pelkässä ravissakin väistöjä tasaisesti vuoroin oikealle ja vasemmalle.

Pohkeenväistöt on aina ollut sellainen asia, joka onnistuu, mutta joka vaatii PALJON parannettavaa. Mossekin on varsinkin väistöissä sellainen, joka ei tee oikein kuin silloin, kun ratsastaja antaa oikeat ohjeet. Joten Mossen kanssa on kovaa työtä minulla opetella väistöt hallitsemaan nips ja naps vaan, mutta sitten kun minä ne opin, niin silloin minä varmasti ne olen oppinutkin! :)

Tunnilla teimme paljon siirtymisiä, ravista käyntiin, laukasta raviin sekä käyntiin... Kokeilimme myös suoraan ravipohkeenväistöstä uralle laukannosti. Sitäkin yritettiin tehdä mahdollisimman täsmällisesti Lävistäjällä teimme myös laukassa laukanvaihdot yhden raviaskeleen sekä yhden käyntiaskeleen välissä. Laukastakin on muuten melko haastavaa siirtää käyntiin, mikäli ratsastaja yrittää vain ohjasta vetämällä saada hevosen pysähtymään. Se ei onnistu ollenkaan tuolla menetelmällä, istunnalla sen pitää tapahtua. Aluksi minullakin meinasi olla vaikeuksia, ennen kuin tajusin istuntaani käyttää oikein. Laukassa väistätimme sitten myös uralla takaosaa hieman sisällepäin.

Ratsastuksessa painoavut ovat todella tärkeitä, oikeasta istunnasta lähtee kaikki hienosäätö ja perusratsastus. Painoavut tulisi opetella heti alkujaan oikein, jotta niiden avulla pystyy hevostaan ratsastamaan tehokkaammin.

Tämän viikonlopun valmennuksiin olen ERITTÄIN tyytyväinen, tuntuu, että niin paljon opimme Mossen kanssa lisää vain kahdessa, tehokkaassa valmennustunnissa. Paljon me teimmekin erilaisia ratsastuskiemuroita! Mutta näin sen pitääkin mennä! Loppuun taas hieman kuvia tämän päivän ratsasteluista!




En tiedä tarkalleen mitä tuossa kuvassa teen, mutta luulen, että olen raippaa vaihtamassa kädestä toiseen. :D


Ja loppuverkkaa vähän pidemmällä ohjalla reippaasti ravaillen.

3 kommenttia:

  1. voiettä miten kaunis hevonen! Liikkuu jotenkin tosi miellyttävästi, ihana! Ratsastat hyvin (:

    VastaaPoista
  2. Kiitokset teille kummalekin. :)

    VastaaPoista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!