maanantai 4. kesäkuuta 2012

007: Pollen poseerausta & Kuvanmuokkausta

Tulipa minulla taas räpsittyä muutamia kuvia Mossesta tänään, aattelin muutaman hyvän kuvan siitä saada. En alkanut kauheeta kasaa niitä kuvia haalimaan, muutaman onnistuneen otoksen säilytin ja päätin niitä tänne lisätä. Yhdestä kuvasta muokkasin tälle omalle läppärilleni taustakuvan, niin alkoi jo tuo entinen kylläsyttää! :D Muita kuvia en pahemmin muokannutkaan, hieman lisäilin väriä ja kontrastia...

Mutta tuo alla oleva ensimmäinen kuva, mistä teinkin myös sen taustakuvan, oli satunnainen vahinkolaukaus! Mosselle olin juuri antanut päiväkaurat, joita se siinä mutusteli ja minä istuen kamera valmiustilassa siinä maan tasalla Mossen vieressä, kunnes Mosse kuuli jotain ja nosti päätään, niin *NAPS!*, kuva tuli ja oikein onnistuneesti vieläpä. Mosse näyttää niin lutuiselta ja syötävän suloiselta tuossa!



Itse pidän hyvin paljon kuvanmuokkauksesta. Se on jotenkin niin luovaa puuhaa, jossa on mahdollisuus tehdä valokuvista enemmän kuin kuvia, taidetta, näinkin voisi sanoa. Tuo etusivun banneri on myös käsialaani, mikä ei nyt kauhean vaikea ollut tehdä, mutta meni siinä aikaa, että sain kaikki kuvat rajattua oikein ja muutettua ne oikean kokoiseksi. Lopputuloksesta tuli ihan siisti, vaikka vähän siellä sun täällä olisi pientä paranneltavaa.

Olen tehnyt myös erilaisia avatareja monille eri sivustoille. Aiheena nyt mitä päähän sattuu tulemaan, kasvit/kukat, eläimet mm. kissat ja hevoset... Avatareja on minusta kiva tehdä, on hauskaa tehdä pieneen kuvaan tarpeeksi selkeää ja yksinkertaista materiaalia, joka myöskin näyttää hyvältä.

Kuvien muokkaukseen käytän tavallisesti Picasa 3-ohjelmaa, sekä yleensä ihan vain Gimp-ohjelmaa juuri näihin kuvien yhdistämiseen yms. Hirveästi ei minulla kyllä ole ollut tapana piirtää mitään kummallisuuksia noihin kuviin. Lähinnä muokkaan kuvan lämpötilaa ja kontrastia sekä värikylläisyyttä ja valoisuutta. Tekstiä kirjoittelen sinne sun tänne ja sitä sun tätä. Tummoiset pienet kuviot, kuten sydämet ovat aika perus juttu. Ja lisäksi kuviin laitan yleensä jonkinmoiset reunat, joko ihan reunat reunat, vinjentit tai sitten kummatkin.
   Hirveästi pidän tunnelmallisista kuvista, joten semmoisia myös teen. Mustavalkoiset ja seepia-väriset kuvat herättävät minussa juuri tämmöistä tunnelmallisuutta. Tai sitten ihan vain se, että muutan kuvan sävyt lämminhenkisiksi, sekin näyttää mukavalta. Tuossa taustakuvassakin, minkä tein, on aika lämminhenkinen, mutta melko neutraali ja selkeä tunnelma.

Joo ja tosissaankaan en ole mikään mestari kuvanmuokkaaja, en sitä ole väittänytkään, mutta kyllä minäkin jotain niistä asioista ymmärrän. Ja minusta kuvanmuokkaus on oikeasti mukavaa, sitä kannattaa ainakin kokeilla, ellet tähän asti vielä ole sitä yrittänyt.

Tähän loppuun voisin vielä lisätä muutaman kuvan Mooseksesta, mitä tänään tuli myös kuvattua...


Tää kuva on minusta kauhean siisti, hevonen seisoo nätisti hyvässä ryhdissä pää kameraan käännettynä ja korvat hörössä. Oikein ihanne asento hevoselle kuvattavaksi!


Ja tokihan poju innostu vähän juoksemaan, kun sai tarpeeksi luonnon omia ärsykkeitä, johon kuuluu muutama poro sekä pari äänekästä polkupyöräilijää jotka olivat ohikulkumatkalla tien laidalla. :D



3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia :) Sitä kyselisin että ostettiinko Mosse sinulle milloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Mossen me ostimme 26. päivä toukokuuta, vaikka katsomassa me kävimmekin Mossea 6. toukokuuta. Koska välimatkat ovat pitkät, ja kyydit saatiin vasta 26. päiväksi, jonka Taru ja Ville itse järjestivät ja toivat Mossen meille, sinä päivänä hoidimme kaikki kauppa-asiatkin yhdessä. :)

      Poista
    2. Korjaus; 13. toukokuuta olimme Mossea katsomassa...

      Poista

Lähetähän terveisesi alla olevaan kommenttiosioon!